Frequently Asked Question

Hoe weet ik of mijn GPS functie goed werkt?
Last Updated 4 years ago

Rallycheck maakt gebruik van GPS om de positie van je toestel te bepalen. zonder GPS functie werkt de Rallcheck app niet naar behoren. Het is dus van groot belang dat deze goed werkt!

1. Sta je wel buiten?
In sommige gebouwen en in tunnels is er doorgaans geen GPS signaal. Zorg er altijd voor dat je buiten bent als je je GPS signaal wilt testen.

2. Staat de locatievoorziening van je smartphone aan?
Op je telefoon is het mogelijk om alle locatievoorzieningen uit te zetten. Ook als je de app toestemming hebt gegeven om locatievoorzieningen te gebruiken. Controleer dat je locatievoorziening aan staat.

3. Heeft de app toestemming om locatievoorzieningen te gebruiken?
Bij installatie van de Rallycheck app wordt gevraagd om toestemming te verlenen aan de app om je locatievoorzieningen te gebruiken. Zorg ervoor dat je hier Ja op hebt gezegd. Weet je het niet zeker, of wil je dit controleren, kijk dan bij de instellingen van je telefoon om na te gaan of Rallycheck gebruik mag maken van locatievoorzieningen.

4. Gebruik geen magnetische hoesjes
Steeds vaker zien we het gebruik van magnetische hoesjes om een smartphone. Dit is erg onverstandig. De volgende onderdelen van je telefoon maken gebruik van een antenne:
- Bellen
- Internet
- Wifi
- Bluetooth
- GPS locatievoorzieningen
Al deze functies worden zeer negatief beïnvloed als er om een antenne een magneet wordt geplaatst. Doe dit dus niet. Specifiek voor Rallycheck hebben we gemeten dat de locatie nauwkeurigheid afneemt van bijvoorbeeld 3 meter naar 20 meter als er een magneet hoesje wordt gebruikt.

5. Staan andere locatie apps uit?
We hebben gemerkt dat sommige gebruikers tot wel 30 ! andere locatie apps tegelijkertijd actief hebben! Dat is onvoorstelbaar veel. houdt er rekening mee dat veel van deze app's continue je positie bijhouden. Soms wel iedere seconde! Deze gegevens worden allemaal door derde partijen verzameld en gebruikt. Als dit verder Ok is en je voelt je hier goed bij, geen probleem.
Echter, je hebt op je telefoon maar 1 GPS chip. Als heel veel applicaties allemaal gebruik willen maken van je positie kan dit tot performance problemen leiden.
We adviseren dan ook om andere locatie app's "weg te swipen" uit het geheugen van je telefoon. Zoek voor je specifieke toestel de juiste manier om deze app's uit het geheugen te swipen.


Met deze maatregelen heb je de beste gebruikerservaring bij het gebruik van Rallycheck!

Please Wait!

Please wait... it will take a second!